04 juni 2019

Jonnie Boer en Taste of Amsterdam slaan handen ineen op Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam lag afgelopen zondag wederom in een ditmaal zonovergoten Amsterdam. Onlangs bracht ik al een bezoek aan het schip om de muziek mogelijkheden live te ondervinden. Vorig jaar cruiste Marco een aantal dagen mee op de maiden voyage van de Nieuw Statendam. Lees hier alles over zijn bevindingen.

Holland America Line is een rederij die zich met name richt op Explorers (ontdekkers), muziekliefhebbers en foodies, oftewel liefhebbers van goed eten. In dit artikel focus ik op een aantal culinaire aspecten op de Nieuw Statendam.

Culinary Council

Als sinds jaar en dag krijgt Holland America Line advies van het Culinary Council onder leiding van de Zwitsers/Amerikaanse chefkok Rudi Sodamin. De groep bestaat uit een aantal chefkoks die hun sporen in de culinaire wereld hebben verdiend. Momenteel omvat de Culinary Council Rudi Sodamin, Jonnie Boer, David Burke, Andy Matsuda, Ethan Stowell en Jacques Torres. Elk van de chefs heeft zijn eigen inbreng in één of meerdere restaurants. En wie weet tref je één van hen op de speciale Aficionado Cruises waar je ze in het echt kunt ontmoeten.

Sushi

Zo heeft chefkok Andy Matsuda zijn stempel gedrukt op de sushi menukaart in de speciale sushibar ‘Nami Sushi Bar’ in het populaire specialiteitenrestaurant Tamarind. Vanwege de populariteit van sushi is de bar in vergelijking met zusterschip Koningsdam twee keer zo groot. Naast de bar zijn er zitjes, voor als je niet aan de bar wilt eten.

Rudi’s Sel de Mer

Op de twee nieuwste schepen van de Holland America Line kan je fantastisch dineren in Sel de Mer, het signatuur restaurant van Rudi Sodamin. Daarnaast is de rederij in 2017 gestart met de populaire pop-up restaurants Rudi’s Sel de Mer op een aantal andere schepen, zodat elke passagier kan genieten van de Frans getinte visgerechten. Ook de unieke Food Faces borden, hoofden gemaakt van voedsel, zijn van de hand van Rudi Sodamin. Hij heeft zelfs een kookboek erover gemaakt.

Tip: de salt-crusted Branzino (vis in een zoutlaag) is een aanrader!