MSC brengt gastronomische beleving naar Italiaanse Grand Prix

Image

MSC Cruises heeft tijdens de Italiaanse Grand Prix van 2025 op het circuit van Monza een vleugje van haar culinaire aanbod naar de rand van het racecircuit gebracht.

Als premium partner van het BWT Alpine Formula One Team liet MSC drie van haar bekroonde chefs gerechten serveren die normaal gesproken aan boord te vinden zijn. De smaken van Eataly, Kaito Sushi en Teppanyaki, Chef’s Garden Kitchen en Hola! Tacos & Cantina werden rechtstreeks aangeboden aan coureurs, monteurs, ingenieurs en VIP-gasten.

Stéphane Franchini, senior director food & beverage bij MSC Cruises, zegt: “Dit was een unieke kans om de creativiteit en het vakmanschap van onze chefs te tonen. We brachten dezelfde authentieke gastronomische ervaring die onze gasten aan boord beleven naar het racecircuit, zodat het BWT Alpine Formula One Team en hun gasten ervan konden genieten.”

Guy Martin, global marketing director van het BWT Alpine Formula One Team, voegt daaraan toe: “De ziel van de zee werd samengebracht met de snelheid van het circuit. De getalenteerde chefs van MSC Cruises creëerden een onvergetelijke culinaire reis waarin passie en smaak samenkwamen tijdens de Italiaanse Grand Prix.”

MSC Cruises werd in februari 2025 premium partner van het BWT Alpine Formula One Team en is sinds 2022 wereldwijd sponsor van de Formule 1.

Het speciaal samengestelde menu werd gecreëerd door de Italiaanse chef Luca Cesarini, Aziatische keukenexpert Chef Xiao Wang en Michelin-ervaren chef Pasquale Puziello.

Coureurs, teamleden en gasten van het BWT Alpine Formula One Team genoten van onder andere:

  • Hamachi en Ora King-zalm sashimi met truffel-teriyakisaus (van Kaito Sushi)
  • La Burrata met Toscaanse tomatenbroodcompote en Taggiasca-olijvencrumble met basilicum (van Eataly)
  • Tagliatelle al Tartufo met Toscaanse boter, Parmigiano Reggiano en Appennino-truffel (van Eataly)
  • Misoyaki Black Cod met krokante rijstcake en wasabi beurre blanc (van het Pan Asian restaurant)
  • Geglaceerde short rib van rund met bloemkoolpuree en zoetzure uien (van Chef’s Garden Kitchen)
  • Krabkoekjes met jumbo krabvlees, Cajun-remoulade, groene kruiden en citroen (van Butcher’s Cut Steakhouse)
  • Verleidelijke desserts, waaronder Il Tiramisu (van Ocean Cay Restaurant) en Mexicaanse flan (van Hola! Tacos Mexican Cantina)

Afbeelding: BWT Alpine Formule 1-coureurs Pierre Gasly en Franco Colapinto met chef Pasquale Puziello