Hurtigruten

Wil je de Noorse fjorden ontdekken, dan is Hurtigruten een ideale formule. Hurtigruten (‘snelle route’) staat voor de post- en passagiersboot die heen en terug vaart tussen de Noorse steden Bergen en Kirkenes. Dat is meer dan 2.500 zeemijl (maal 1,852 = 4.630 km) langsheen een overweldigende natuurpracht en vaak kleine havens waar grote cruiseschepen niet kunnen aanleggen. Vroeger was dit vrachtschip met passagiersaccommodatie de enige manier om passagiers, post en goederen te vervoeren naar dorpjes aan de ruige Noorse kust. Nu vervoeren de schepen hoofdzakelijk passagiers, maar nemen ze ook vracht mee. Het dagelijkse laden en lossen en de vaardige aanlegmanoeuvres in de pittoreske havensteden (meer dan 30 in zeven dagen) maken je deelgenoot van het reilen en zeilen aan boord en geven je zeereis iets heel bijzonders.

Winter en zomer beleef je met Hurtigruten de authentieke sfeer van de machtige Lofoten, de scherenkust, de fjorden, het unieke lichtspel, en de eindeloze rust. Onderweg leggen de schepen aan in steden als Ålesund, Molde, Trondheim en het Arctische Tromsø. De Poolcirkel wordt overschreden en de Noordkaap gepasseerd. In de zomer geniet je van de middernachtzon, in de winter met een beetje geluk van het noorderlicht. Een cruise met Hurtrigruten wordt dan ook vaak de mooiste zeereis ter wereld genoemd.

De vloot telt dertien schepen en vaart iedere dag, het hele jaar door. Het aanbod van faciliteiten aan boord is niet enorm (niet te vergelijken met een klassieke cruise naar de Noorse fjorden), maar de eenvoudige hutten zijn meer dan comfortabel.

Fooien zijn niet verplicht. Er worden geen kinderfaciliteiten aangeboden.

Schepen: MS Finnmarken, MS Fram, MS Kong Harold, MS Lofoten.

7 nachten met de Celebrity Summit


Geniet van een droomcruise met de Celebrity Summit
Rederij: Celebrity Cruises

 

Meer info

Schip: Celebrity Summit
Vertrekpoort: San Juan
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 955.00
Korting: 13 %
Speciale www.123cruise-ervaring.nl prijs:

€ 831

10 nachten met de Seabourn Odyssey


11-daagse reis aan boord van de Seabourn Odyssey
Rederij: Seabourn

 

Meer info

Schip: Seabourn Odyssey
Vertrekpoort: Whittier
Reisduur: 10 nachten
Normale prijs vanaf: 10160.00
Korting: 38 %
Speciale www.123cruise-ervaring.nl prijs:

€ 6,299

16 nachten met de Island Princess


Vaar langs het romantische Tórshavn
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Island Princess
Vertrekpoort: Southampton
Reisduur: 16 nachten
Normale prijs vanaf: 3474.00
Korting: 1 %
Speciale www.123cruise-ervaring.nl prijs:

€ 3,439